Het positief stimuleren van gezond eetgedrag

Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van kinderen. Daarom willen wij voor ieder kind gezond eten en drinken stimuleren en makkelijk maken op school. Daarvoor hebben we de hulp van de ouder(s) en verzorger(s) nodig!

Dat betekent onder andere dat wij vragen:

  • Een gezonde pauzehap mee te geven. Gezonde pauzehappen vinden wij bijvoorbeeld groente, fruit en een volkoren boterham.
  • Gezond eten voor tijdens het overblijven in de broodtrommel te doen. Geschikt vinden wij bijvoorbeeld volkorenbrood met beleg dat niet te veel verzadigd vet of zout bevat, zoals 30+ kaas, zuivelspread en notenpasta of pindakaas zonder toegevoegd suiker en zout.
  • Alleen water, thee of halfvolle zuivelproducten mee te geven. Pakjes en flesjes frisdranken en vruchtensappen bevatten namelijk erg veel suiker.

Wil je geïnspireerd worden kijk dan ook een op de website van het voedingscentrum: www.voedingscentrum.nl

Traktatiebeleid

Verjaardagen
Basisschool Op Dreef vindt het vieren van verjaardagen erg belangrijk en wil dit moment graag samen beleven met de leerlingen. De jarige staat op deze dag centraal in de klas. Ook trakteren hoort bij een verjaardag.

Onze voorkeur gaat hierbij uit naar een gezonde traktatie (geen cadeautjes en/of speeltjes) die onder schooltijd getrakteerd mag worden. Bij een minder gezonde traktatie wordt de traktatie aan het einde van de dag uitgedeeld zodat deze mee naar huis genomen mag worden. Deze traktatie zal buiten de school genuttigd worden.