Jeugdgezondheidszorg, GGD Brabant Zuid-Oost

Onze school werkt samen met het team Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Brabant-Zuidoost.
Dit team bestaat uit een jeugdarts, jeugdverpleegkundige, assistent en een medewerker gezondheidsbevordering. Zij werken nauw samen met
gedragswetenschapper(s) van de GGD. Jeugdgezondheid neemt deel aan de zorgstructuur van de school.

Contactpersoon Basisschool Op Dreef

De contactpersoon voor onze school is:

Britta Meerveld (Jeugdverpleegkundige)
M: b.meerveld@ggdbzo.nl
T: 06 46 18 58 27
Werkdagen: maandag t/m donderdag

Wat kunnen zij voor u en uw kind betekenen?

Zit uw kind in groep 2 of 7? Dan ontvangt u een uitnodiging voor een gezondheidsonderzoek. Tijdens dit onderzoek kijken de medewerkers van het team naar de lichamelijke, psychische en sociale ontwikkeling van uw kind. Denk aan groei, gewicht, leefstijl, spraak en taal, maar ook aan gedrag en schoolverzuim. Misschien heeft u zelf vragen? Tijdens het onderzoek kunt u die stellen.

Heeft u buiten deze vaste contactmomenten in groep 2 en groep 7 vragen of zorgen over gezondheid, opgroeien en opvoeden, dan kunt u zelf contact opnemen met de contactpersoon van GGD van onze school.

Er wordt dan samen met u gekeken naar wat we voor u kunnen betekenen.

Extra informatie

Betrouwbare en actuele informatie over opgroeien op opvoeden vindt op de website www.opvoeden.nl De informatie is ontwikkeld door Opvoedinformatie Nederland in samenwerking met wetenschappers en deskundigen uit de praktijk en is getoetst door ouders.
U vindt deze informatie ook in de gratis Groeigids app. Met deze app volgt u de groei en ontwikkeling van uw kind in groeicurves, ontvangt u automatisch berichten met info en tips en u kunt uw eigen groeipad aanmaken met bijzondere momenten.

Inentingen

Alle kinderen in Nederland hebben recht op vaccinaties tegen 12 ernstige infectieziekten. Dat is geregeld in het landelijk Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Vanaf de leeftijd van 9 jaar krijgen alle meisjes en jongens een uitnodiging voor de groepsvaccinaties BMR/DTP (9 jaar), HPV (10 jaar) en Meningokokken ACWY (14 jaar). De GGD voert deze vaccinaties uit. Zij doen dat jaarlijks in het voor- en najaar en op verschillende locaties in de regio. Is uw kind aan de beurt? Dan krijgt u automatisch een uitnodiging van het RIVM.
Meer informatie op: www.ggdbzo.nl/groepsvaccinaties-rvp of www.rijksvaccinatieprogramma.nl

Altijd welkom

Heeft u vragen of wilt u een afspraken maken voor een gezondheidsonderzoek of gesprek? U kunt contact opnemen met het team Jeugdgezondheidszorg.

• Kijk op de website www.ggdbzo.nl/mijn-kind
• Log in met je DigiD op het JGZ-portaal: https://jgzportaal.ggdbzo.nl Hier heeft u 24/7 online toegang tot gegevens van uw kind t/m 11 jaar en kunt u uw vragen stellen.
• Belt u liever? Dat kan via: 088 0031 414 op ma. t/m vr. tussen 8.30 en 17.00uur

De GGD doet meer:

  • de GGD helpt scholen bij projecten over bijvoorbeeld overgewicht, genotmiddelen, pesten en seksualiteit;
  • GGD medewerkers verzorgen voorlichtingsbijeenkomsten en cursussen voor ouders, scholen en kinderen;
  • elke 4 jaar doet de GGD een groot onderzoek naar de gezondheid van alle kinderen van 0 t/m 11 jaar en van 12 t/m 17 jaar. Met de resultaten uit deze onderzoeken kunnen onder andere gemeenten en scholen hun beleid en activiteiten ontwikkelen;
  • de GGD heeft een taak in het voorkomen, bestrijden en opsporen van infectieziekten.